New-build house on a constrained site in a south London conservation area


The design and orientation is in part driven by the established mews typology, combined with the desire to capitalise upon views across the spacious verdant setting afforded to the rear


The proposals use a mixture of reclaimed stock brick and copper alloy cladding to compliment the tones of stock brick and painted brickwork prevalent in the area


Despite the compact size, the design creates a sense of openness and interaction with the outside, with a frameless glass roof to the central stair and landing areas providing views of the sky and natural light throughout


Client: Private

Stage: Complete

Contract value: Confidential

Contractor: Brown Building Ltd

Structural Engineer: Price & Myers

Approved Inspector: Approved Design Ltd

CDM Advisor: Baily Garner

Photography: Whitaker Studio / Paul Scannell / Whiting Studio

Using Format