Renovation and extension of a terraced property in the Jesus Green conservation area in Bethnal Green


The existing basement was opened to the spaces above with a relocation of the staircase to provide additional natural light and connection between the principal living spaces


A new kitchen was installed, with polished concrete finishes to the floor and new stairs


At the ground floor level, internal walls were removed to provide a light-filled open plan living space, with study and dining area to the rear


A frameless glass roof forms the new enclosure, and bespoke oversized pivot doors provide access to the garden beyond


Planning approval was obtained first time, and works were completed in August 2016


Client: Private

Stage: Complete

Contract value: Confidential

Contractor: Maison Property Renovations

Structural Engineer: Hardman Associates

Photography: Ruth Ward

Using Format